Μαρμελάδα Λεμόνι!!Πιο λεμόνι πεθαίνεις!!Ντίνα Καρά

Μαρμελάδα Λεμόνι νο2 !!! Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
Πειραματίζομαι, αφού η φύση μου χαρίζει απλόχερα αυτό το υπέροχο φρούτο , που κάνει τόσο καλό στην υγεία μας!! Δεύτερο πείραμα για μαρμελάδα κι αυτή τη φορά τρως λεμόνι !!!! Είναι σα να πίνεις λεμονάδα σπιτική όταν τρως την μαρμελάδα αυτή!!
Ξύσμα λεμονιών
Τις κούπες απ τα στιμμένα λεμόνια
1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
Ζάχαρη 1,400 γρ. για 1 κιλό πολτό λεμονιού
Νερό 250 γρ. για 1 κιλό πολτό λεμονιού
1 βανίλια
Τρίβουμε τα λεμόνια μας και βάζουμε το ξύσμα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για 3 φορές Χ 10 λεπτά αλλάζοντας νερό κάθε φορά, για να ξεπικρίσουν.
Στίβουμε τα λεμόνια μας και βάζουμε στην άκρη το χυμό τους. Παίρνουμε τις λεμονόκουπες και τις πολτοποιούμαι στο μπλέντερ. Όταν είναι έτοιμο το ξύσμα , το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στον πολτό μας. Ζυγίζουμε για να βάλουμε και την ανάλογη ζάχαρη, που ως γνωστόν είναι 1 προς 1,4 ( πχ. 1 κιλό φρούτο Χ 1,4 = 1,400 γρ. ζάχαρη ) και το νερό που θα χρειαστούμε που είναι 1 : 4 ( πχ. 1 κιλό φρούτο : 4 = 250 γρ. νερό ) . Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι χυμό λεμόνι , την ζάχαρη και το νερό και βάζουμε να βράσει, στην αρχή δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν κοντεύει να δέσει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε και την βανίλια. Εγώ καταλαβαίνω πως έδεσε, όχι μόνο απ την δοκιμή στο πιατέλο αλλά βλέπω πως μελώνει το μείγμα στην κατσαρόλα μουΑποστειρώνουμε τα βάζα μας και βάζουμε την μαρμελάδα μας ζεστή και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να παγώσει. Αποθηκεύουμε σε ντουλάπι και όταν ανοίξουμε το βάζο αποθηκεύουμε στο ψυγείοΜαρμελάδα από χέρι 

Leave a comment