Κυπριακή πίτα !!!

Συστατικά: Διαδικασία:
Για το προζύμι:
•    300 γρ. αλεύρι (550)
•    200 γρ. νερό
•    4 γρ. μαγιά
•    4 γρ. αλάτιΖύμη για ψωμάκια:
•    προζύμι
•    700 γρ. αλεύρι (550)
•    380 ml νερό
•    16 γρ. αλάτι
•    12 γρ. μαγιά
Προζύμι: Ζυμώνουμε τα υλικά για το προζύμι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια για 12 ώρες (το πολύ 24 ώρες) στο ψυγείο.
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το νερό στο προζύμι. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του αλάτι και ζυμώνουμε για 4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και για άλλα 6 σε μεγάλη μαζί με το αλάτι.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 60 λεπτά, όπου μετά από 30 την διπλώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 ίσιες μπάλες και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μαζί με το ταψί στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Ανοίγουμε της μπάλες σε πάχος μισού εκατοστού και τις τοποθετούμε στο καυτό ταψί.
Ψήνουμε για 5-6 λεπτά 3-4 την φοράΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s