Μαρμελάδα μανταρίνι!!!Ντίνα Καρά


ΥΛΙΚΑ
-μανταρίνια κλημεντίνες
-ζάχαρη κρυσταλλική
-βανίλια
-χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια απ τις φλούδες τους αλλά δεν τις πετάμε! Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις ξεπικρίζουμε ,βράζοντας τες 4 φορές για δέκα λεπτά , αλλάζοντας νερό κάθε φορά και στο τέλος σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε καλά στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε και τα μανταρίνια μας και μετράμε με κούπες τον πολτό μανταρινιών -φλούδας. Στις 8 κούπες πολτό έβαλα 6 κούπες ζάχαρη και τα έριξα όλα στην κατσαρόλα. Πρόσθεσα και την βανίλια και έβαλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιεί τα υγρά και να δέσει η μαρμελάδα ( θα πάρει περίπου 1.30 ώρα). Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Αποστειρώνουμε τα βάζα μας και βάζουμε την μαρμελάδα όσο είναι ακόμα ζεστή! Καλή επιτυχία

Μαρμελάδα από χέρι.Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s