Quiche Lauren αλλιώς…Velia Nourloglou

Quiche Lauren αλλιώς…
3 φύλλα χοντρά για πίτα κομμένα στη μέση (δηλ. σε σύνολο 6 κομμάτια)
λιωμένο βιτάμ με ελαιόλαδο για τα φύλλα

Μπεσαμέλ του λεπτού στα μικροκύμματα ή όπως βολεύει με :
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος αγελαδινό
200 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα φρέσκο
3 αυγά
150 γρ. φέτα
Για την γέμιση προσθέτουμε :

150 γρ. γκούντα τριμμένο
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (κίτρινη)
10 φέτες ζαμπόν σε κυβάκια
5 φέτες καπνιστό κοτόπουλο σε κυβάκια
Για το τελείωμα
50 γρ. ρεγκάτο + 50 γρ. γραβιέρα αμφιλοχίας
10 φετάκια μπέικον κομμένο σε λωρίδες στενόμακρες
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τα τυριά το ζαμπόν και το καπνιστό κοτόπουλο. (Αφήνουμε να κρυώσει και μετά την στρώνουμε πάνω από τα φύλλα).

Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε τα 5 φύλλα (βουτυρώνοντας τα ένα ένα καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Στρώνουμε τη μισή γέμιση, ένα φύλλο ακόμα και την υπόλοιπη από πάνω.
Στολίζουμε με τις λωρίδες μπέϊκον και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και τη γραβιέρα.
Ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C στην κάτω σχάρα για να ψηθεί το φύλλο και να γίνει τραγανό.
Το μυστικό είναι η μπεσαμέλ να έχει κρυώσει για να μην νοτίσουν τα φύλλα.
Καλή επιτυχία ….Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΕ ΒΡΑΔΥ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s