ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!Athina Katri

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!Τι χρειαζόμαστε:
1 στρογγυλό πλαστικό διάφανο δοχείο (23 cm διάμετρο) ή γυάλινο ορθογώνιο pirex που να έχει βάθος περίπου 5 cmΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΕ ΒΡΑΔΥ
½ πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

Για την πανακότα σοκολάτας:Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
200 ml κρέμα γάλακτος 4%
500 ml φρέσκο γάλα 1,5 %
15 γρ. σκόνη ζελατίνης
125 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για την επικάλυψη:
2 σακουλάκια σαντιγί σε σκόνη (dream topping χωρίς ζάχαρη)
320 ml φρέσκο γάλα 1,5% ή 200 ml γάλα συμπυκνωμένο light και 120 ml φρέσκο γάλα 1,5%

Για γαρνίρισμα:
28-30 maltesers
3 αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
*ότι άλλο επιθυμούμε εμείς για στόλισμα (π.χ. λίγη πραλίνα από πάνω πασπαλισμένη, chocolate chips, oreo μπισκότα αλεσμένα, καρύδια αλεσμένα κ.λπ.)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 10-12 άτομα

Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1) Παίρνουμε το μπολ που θα επιλέξουμε να κάνουμε το γλυκό μας. Τοποθετούμε όσα σαβουαγιάρ χρειάζονται για να καλύψουμε όλη τη βάση. Αν χρειαστεί τα κόβουμε από τη μέση για να μικράνουν και να τα τοποθετήσουμε πιο εύκολα.
Βήμα 2 2) Ετοιμάζουμε την πανακότα σοκολάτας. Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη ζελατίνης. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί λίγο το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας μέσα έτσι ώστε να λιώσουν. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη μείγμα πανακότας να κρυώσει λίγο για να μην είναι καυτό.
Βήμα 3 3) Παίρνουμε μία κουτάλα και ρίχνουμε το μείγμα πανακότας στο μπολ με τα σαβουαγιάρ. Σε αυτή την περίπτωση τα σαβουαγιαρ θα επιπλεύσουν στο μείγμα. Μετακινήστε τα εκεί που πρέπει. Θα απορροφήσουν αρκετό μείγμα και θα ενωθούν όλα μαζί. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά να πήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η πανακότα. Αν έχουμε αρκετό χρόνο μπορούμε απλώς να το βάλουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να πήξει το μείγμα.
Βήμα 4 4) Καθώς το μπολ είναι στην κατάψυξη φτιάχνουμε τη φυτική κρέμα dream topping σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να περάσει η ώρα που θα βάλουμε το μπολ στην κατάψυξη ή στο ψυγείο αναλόγως.
Βήμα 5 5) Παίρνουμε το μπολ από την κατάψυξη και αδειάζουμε όλο το μείγμα με το dream topping πάνω απ την πανακότα. Απλώνουμε απαλά με μία μαρίζ για να γίνει ίσια η επιφάνεια της κρέμας.
Βήμα 6 6) Παίρνουμε τις maltesers και τις τοποθετούμε γύρω από την κρέμα στην περιφέρεια του μπολ ή στην περίμετρο αναλόγως. Έπειτα στη μέση πασπαλίζουμε προσεκτικά με τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας μας.
Βήμα 7 7) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s