ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΜΑΓΙΚΌ! Ντίνα Καρά

Καλό χειμώνα !!!! Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
ΝΕΡΑΝΤΖΆΚΙ!
Για το νεράντζι θα χρειαστούμε τις φλούδες του και διπλάσια σε βάρος ζάχαρη, ένα λεμόνι το χυμό του και ποτό της αρεσκείας μας ( εγώ έριξα ένα σφηνάκι Ροζολί Λευκαδίτικο emoticon wink
Περνάμε απ τον τρίφτη τα νεράντζια να φύγει το πικρό μέρος της φλούδας ,κόβουμε ακτινωτά τη φλούδα και την ξεκολλάμε απ την σάρκα του. Τυλίγουμε τις φλούδες και τις περνάμε σε κλωστή με την βοήθεια μιας βελόνας. Κάνουμε στεφάνια από τυλιγμένες φλούδες και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό,αφού πρώτα όμως τα έχουμε ζυγίσει. Αλλάζουμε το νερό δύο φορές την ημέρα για 3 ημέρες! Την τέταρτη μέρα τα βράζουμε επί 10 λεπτά για 3 φορές, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά. Βάζουμε το νεράντζι σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε όλο το βράδυ εκεί να στραγγίξει καλά απ τα νερά. Την επόμενη ημέρα βάζουμε την ζάχαρη ( 3 κιλά έβαλα εγώ για 1,700 φρούτο και 3 ποτήρια νερό) στην κατσαρόλα να πάρει μερικές βράσεις και μετά ρίχνουμε τις φλούδες που έχουμε ήδη αφαιρέσει τις κλωστές που τις κρατούσαν ενωμένες. Βράζουμε περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό μας! Η δοκιμή είναι η γνωστή..ένα κουταλάκι σιρόπι σε ένα πιατέλο να παγώσει και να δούμε αν πέφτει αργά η σταγόνα απ το κουτάλι! Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και το ποτό λίγο πριν το βγάλουμε απ την φωτιά! Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε!! Καλή επιτυχία!! Μαρμελάδα από χέρι

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s