ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥΝτίνα Καρά

Η εποχή του κάστανου!! Βασίστηκα στην συνταγή φίλης, της Βάσως Μανούκα , έκανα κάποιες αλλαγές που θεώρησα απαραίτητες και ορίστε!! το γλυκό κάστανο έτοιμο!!! και του χρόνου!!
Μαρμελάδα από χέρι
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κάσταναΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
1 ½ κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 φλ. του καφέ λικέρ κάστανο ή κονιάκ ή Αμαρέτο
Ένα λεμόνι το χυμό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράση. Τα σουρώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να πάρουν βράση και ρίχνουμε τα κάστανα μέσα όταν η ζάχαρη θα έχει λιώσει. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και κατεβάζουμε απ’ την φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει για 8 ώρες περίπου. Τα κάστανα δεν βγάζουν υγρά, αντίθετα απορροφούν λόγω του ότι είναι αμυλώδης καρπός! Γι αυτό και φτιάχνουμε περισσότερο σιρόπι μιας και το κάστανο θα το απορροφήσει σιγά σιγά, να μη μείνει στεγνό το γλυκό μας! Βάζουμε πάλι να πάρει βράση αφού έχουμε ρίξει το ποτό, το λεμόνι και την βανίλια, για 3 λεπτά μόνο! Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει, προσοχή γιατί δένει πολύ γρήγορα, και κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά. Αποθηκεύουμε σε βάζα αποστειρωμένα!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s