Εκμέκ κανταΐφι Efi Kotoula

ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
• 125 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
• 50 γρ. ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:
• 750 γρ. ζάχαρη
• 800 γρ. νερό

Για την κρέμα:
• 1900 γρ. γάλα φρέσκο
• 150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτή που βράζουμε)

• 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 250-300 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
• 4 βανίλιες
• 4 αυγά
Για το γαρνίρισμα:
• 2 φακελάκια βανίλια
• 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο ταψί το κανταΐφι. Χωρίζουμε τις τρίχες του κανταϊφιού όσο καλύτερα μπορούμε. Καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι να πάει παντού, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (160 βαθμούς) ώσπου να πάρει χρώμα. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά (το κάνουμε τούμπα δηλ.) για να ξεροψηθεί γύρω-γύρω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10-12 λεπτά να δέσει καλά. Σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με το καυτό σιρόπι.ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΕ ΒΡΑΔΥ

Για την κρέμα:
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου και τα ρίχνουμε όλα αυτά στο ζεστό γάλα και Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, στρώνουμε τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s