Γλυκό κουταλιού καρότοΝτίνα Καρά

Γλυκό κουταλιού καρότο
Υλικά
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι μεγάλο
ένα σφηνάκι κονιάκ
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνιΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !
μια βανίλια
ΕκτέλεσηΜαρμελάδα από χέρι
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φλούδες στον τρίφτη μας εάν έχει την μια του πλευρά με τις 3 μεγάλες λεπίδες Αλλιώς με το μαχαίρι όπως μπορούμε ή με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τις φλούδες απ τις πατάτες και τα καρότα, ώστε να κοπεί σε λωρίδες λεπτές το καρότο . Το βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το κονιάκ και ανάβουμε το μάτι στο μέτριο. Θα βγάλει υγρά πριν αρχίσει ο βρασμός. Το βράζουμε περίπου 15 λεπτά ώσπου να δέσει το σιρόπι και 2 λεπτά πριν δέσει ρίχνουμε λεμόνι χυμό και βανίλια και είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s