ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ!Athina Katri!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ!ΜΟΥΡΛΙΑ!Τι χρειαζόμαστε:
5 μελιτζάνες
Για τα κεφτεδάκια:
250 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο , Μελιτζάνες , Σάλτσα ντομάτα , ΑβγάΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΕ ΒΡΑΔΥ
Σερβίρει: 4 άτομα

 

Προετοιμασία: 66′ Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
Mαγείρεμα: 42′
Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s