Γαλατόπιτα τέλεια!!!Efthimia Kotoula

Γαλατόπιτα!

Υλικα
1 λιτρο φρεσκο γαλα
1 εβαπορε αραιωμενοΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΕ ΒΡΑΔΥ
9 κ.σ αλευρι
1/2 φλυτζανι ζαχαριΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
1 αβγο
Κανελα

Εκτελεση
Ριχνουμε το γαλα στην κατσαρολα μας και το αλευρι ανακατεύοντας το να διαλυθεί καλα και να μην εχει σβολους. Ανοιγουμε τη φωτια και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να πηξει η κρεμα και προσέχοντας να μην μας κολλησει. Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τη ζαχαρη. Αφου κρυωσει αρκετα η κρεμα μας σπαμε και το αβγο μας και ανακατευουμε πολυ καλα.

Υλικα για φυλλο
300 γρ αλευρι
1/2κουταλακι αλατι
1 κουταλακι ζαχαρη αχνη
1 κουταλακι ξυδι
1/2 φλυτζανακι του καφε λαδι
Χλιαρο νερο

Εκτελεση

Σε λεκανακι ριχνουμε ολα τα υλικα εκτως απο το νερο το οποιο προσθετουμε σιγα σιγα εως οτου να πετυχουμε ευπλαστη ζυμη. Ζυμωνουμε καλα και κοβουμε σε μπαλακια οσο η χουφτα μας υα λαδωνουμε και τα αφεινουμε στην ακρη να γινουν για 40 λεπτα και στη συνεχεια ανοιγουμε τα φυλλα μας.

Αφου τελειωσουμε και με τα φυλλα λαδωνουμε το ταψι μας και βαζουμε 3 φυλλα να εξεχουν απο το ταψι μας αρκετα πασπαλιζουμε με κανελοζαχαρη και βαζουμε ακομα ενα φυλλο. Ριχνουμε την κρεμα μας γυριζουμε τα φυλλα μας περιμετρικα του ταψιου και ραντιζουμε με λαδι. Ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει η πιττα μας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s