ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ ΚΌΚΚΙΝΑ κορινα Κολλυροπουλου!

μελομακαρονα υλικα 400γρ.χυμο πορτοκαλι 530ml. ηλιελαιο ή ελαιολαδο 50γρ.βουτυρο λιωμενο 30γρ.ζαχαρη αχνη 1/2κγ.σοδα 1/4κγ. κανελα 1/5κγ.γαρυφαλλο τριμμενο 1πορτοκαλιου το ξυσμα 1200γρ.αλευρι……σιροπι 500ml.νερο 700γρ.ζαχαρη 1πορτοκαλι κομμενο στα δυο 2ξυλακια κανελας 100γρ.μελι…φτιαχνω πρωτα το σιροπι σε κατσαρολα βαζω ολα τα υλικα εκτος απο το μελι απ οταν αρχισει ο βρασμος αφηνω ενα λεπτο κ κατεβαζω απ τν φωτια ριχνω το μελι κ αφηνω να κρυωσει….σε βαθυ σκευος ριχνω ολα τα υγρα υλικα κ το βουτυρο προσθετω τν αχνη τν δοδα κ ολα τα μυρωδικα ανακατευω με το χερι κ ριχνω το αλευρι προσθετεις 4φυσιγγια κοκκινο χρωμα αφου εχεις προσθεσει κ το αλευρι κ εχει ανακατεψει τν ζυμη σου ανακατευεις λιγο ακομα να παει παντου το χρωμα κ ψηνεις για 20-22λεπτα στους 180oC καυτα τα ριχνω στο κρυο σιροπι τα γυριζω για 1λεπτο κ τα βαζω σε σχαρα να στραγγιξουν τα τοποθετω σε πιατελα κ ριχνω μελι κ καρυδι τριμμενο……γινονται τελεια αφρατα κ δν αλλαζουν καθολου στν γευσηΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s