ΚαριοκεςAggelika Gougousidou!!

Σας αρεσουν οι καριοκες ? Εμενα πολυ ,γι’αυτο τις κανω καθε χριστουγεννα ,μια και η γευση τους με κανελα και γαρυφαλο παραπεμπει σε χριστουγεννα ! Τα υλικα ειναι τα εξης ! 2 πακετα μιραντα τριμμενα σε σκονη στο μουλτι ,400 γρμ .φρυγανια τριμμενη ,2 ποτηρια καρυδια αλεσμενα στο μουλτι λιγο χοντρα ,1 βιταμ λιωμενο ,1,5 φλυτζανι φαντα με ανθρακικο ,5 κουταλιες κακαο ,μισο κιλο αχνη η 400 γρμ αν δεν τα θελετε πολυ γλυκα ,μια πρεζα αλατι ,ενα κουταλακι κανελα ,1 κουταλακι γαρυφαλο σε σκονη ,3 κουταλιες κονιακ ! 1 κιλο κουβερτουρα για την επικαλυψη και λιγες κουταλιες καλαμποκελαιο ! Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανι ,και μετα πλαθουμε 3 ρολλα μεσα σε λαδοκολλα και τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν ! Μετα κοβουμε σε φετουλες οσο παχος θελουμε ,και τοποθετουμε επανω σε μια σχαρα ! Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι η στο φουρνο μικροκυμματων και μετα προσθετουμε το λαδι ! Ανακατευουμε καλα και ριχνουμε επανω στις καριοκες ,πρωτα απο την μια και μετα απο την αλλη πλευρα ! κρυκρυωσουν για να σκληρηνει η κουβερτουρα και τυλιγουμε σε κομματακια αλουμινοχαρτο ! βαζουμε τις καριοκες στο ψυγειο στη συντηρηση !Βγαινουν περιπου 80 κομματια και ειναι πεντανοστιμες αφου ειναι με φρεσκα υλικα !Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s