Φυστικόπιτα

Υλικά
 
 
1 ποτήρι φιστίκια Αιγίνης
 
5 αυγά
 
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
 
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
 
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
 
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
 
δύο ποτήρια νερό
 
Εκτέλεση
 
Αλέθουμε την μαστίχα και την προσθέτουμε στα ήδη αλεσμένα φιστίκια.
 
Στο μίξερ βάζουμε 3 κρόκους με 1 φλιτζ. ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε και το λικέρ μαστίχας.
 
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια και το baking powder.
 
Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα, το αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
 
Για το σιρόπι: Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε συνεχώς. Περιχύνουμε με το σιρόπι μας αφού κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό ζεστό.
 

 

 
 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s