Η μαγεία της μπανάνα με το σιμιγδάλι και την σοκολάτα!!

4 μπανάνες
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 ½ φλ. του τσαγιού γάλα
70 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
½ κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

για το γλάσο:

500 γρ. κουβερτούρα
1 ½ κ.σ. βούτυρο
½ φλ. γάλα

εκτέλεση:

Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε γρήγορα για να μην σβολιάσει. Το βράζετε για περίπου 15 λεπτά και μετά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τα αυγά ελάχιστα, τα ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε.

Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε λωρίδες και τις ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού. Βουτυρώνετε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά και πάνω σε αυτήν βάζετε μια στρώση από το μείγμα που φτιάξατε, μετά βάζετε μια στρώση από μπανάνες, ξανά μια στρώση μείγμα, μια στρώση μπανάνες και τέλος μια στρώση μείγμα.Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε το γλυκό σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το γλάσο, ζεσταίνοντας το γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού ζεσταθεί προσθέτετε την κουβερτούρα, που την έχετε κόψει σε κομμάτια, και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά, να μην κολλήσει. Το γλάσο πρέπει να γίνει ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και πολύ πηχτό. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνετε με αυτό το γλυκό.www.chefoulis.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s