παστακια στο πι και φι σε 15 λεπτά!!

2 μπισκότα petit-beurre 
Για την κρέμα βουτύρου με κακάο
50 γρ. μαργαρίνη
1-2 μπισκότα petit-beurre θρυμματισμένα
1 κ.σ. κοφτή κακάο
1-2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη άχνη (εξαρτάται πόσο γλυκιά θέλετε την κρέμα)
1 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας 
1 κ.σ. τρούφα πικρής σοκολάτας (προαιρετικά)
2 κ.σ. γάλα
Για το γαρνίρισμα
1 κεράσι φρέσκο (προαιρετικά)
1 κ.γλ. τριμμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η παραπάνω αναλογία είναι για κάθε άτομο και την πολλαπλασιάζουμε ανάλογα με τα άτομα που περιμένουμε.
Εάν προλαβαίνουμε, βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο για να μαλακώσει… διαφορετικά τη βάζουμε σε μπολ στο φούρνο μικροκυμμάτων σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να μαλακώσει ή ακόμη και στο φούρνο στους 50-60 βαθμούς για λίγα λεπτά.
Προσοχή, είναι πολύ σημαντικό η μαργαρίνη μας να μη λιώσει γιατί αλλιώς θα χρειαστεί αρκετή ώρα ώστε η βουτυρόκρεμά μας να αποκτήσει κανονική υφή ώστε να τη σερβίρουμε.
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κακάο.
Μέσα στο μπολ με τη μαργαρίνη προσθέτουμε ανακατεύοντας με το σύρμα ή με μίξερ χειρός, εναλλάξ υγρά και στερεά υλικά. 
Πρώτα βάζουμε το λικέρ και τη μισή από την άχνη με το κακάο.
Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα και το υπόλοιπο μίγμα άχνης-κακάου, πάντα ανακατεύοντας.
Τέλος, προσθέτουμε τη τρούφα σοκολάτας και το μπισκότο πολύ θρυμματισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.

Σύνθεση του γλυκού
Βάζουμε στο πιάτο το  ένα petit-beurre και με κορνέ ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά, γιατί γίνεται και με κουτάλι) τοποθετούμε τη μισή από τη κρέμα πάνω του.
Καλύπτουμε με το άλλο petit-beurre και ξαναβάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τοποθετούμε στη κορυφή ένα κερασάκι με το κοτσάνι του για να είναι όμορφο.
Εάν έχουμε και κάποιο σιρόπι σοκολάτας ή γλάσο μπορούμε να ρίξουμε λίγο πριν να βάλουμε το κερασάκι.
Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.
Τόσο απλά, έχουμε έτοιμο ένα μικρό, ατομικό γλυκάκι-παστάκι, φρεσκοφτιαγμένο και κυρίως σπιτικό… που αρέσει, άν όχι σε όλους, σίγουρα στους περισσότερους.

Κι άλλες ιδέες…
*Εάν δεν θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκάκι μας με ολόκληρο το petit-beurre ή  όποιο άλλο μπισκότο αγαπούμε, μπορούμε να θρυμματίσουμε το μπισκότο μέσα σε ποτήρι, να βάλουμε από πάνω μια στρώση κρέμας βουτύρου-σοκολάτας, λίγο γλυκό του κουταλιού ή κάποια μαρμελάδα, ξανά κρέμα βουτύρου και να το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο και κεράσι, φράουλα ή κάποιο άλλο φρούτο π.χ. ένα κομμάτι ροδάκινο ή βερίκοκο.
*Εάν δεν θέλουμε την κρέμα βουτύρου με σοκολάτα, μπορούμε εάν έχουμε στο σπίτι κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο να πολτοποιήσουμε μισό φρούτο για κάθε άτομο και να φτιάξουμε κρέμα βουτύρου με την αντίστοιχη γεύση. 
Προσοχή, όμως, στην ποσότητα φρούτου, ζάχαρης και θρυμματισμένου μπισκότου γιατί θα πρέπει η κρέμα να είναι ελαφρώς “πηχτή” δηλαδή να “στέκεται” για να μπορούμε να τη σερβίρουμε πάνω στο μπισκότο. 
Φυσικά, είναι πιο εύκολο όταν σερβίρουμε το γλυκό σε ποτήρι γιατί δεν μας προβληματίζει τόσο εάν η κρέμα είναι ελαφρώς πιο αραιή.
*Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την πυκνότητα της κρέμας γιατί μετά την πρώτη φορά μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο “σφιχτή” τη θέλουμε και να κανονίσουμε τις ακριβείς ποσότητες των υλικών μας.
*Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φρέσκο φρούτο πολτοποιημένο, αυξάνοντας την ποσότητα της ζάχαρης.
* ‘Οσο για τους ξηρούς καρπούς…μπορούμε να κάνουμε το εξής κόλπο : αγοράζουμε μερικά παστέλια ξηρών καρπών από το κοντινότερο μάρκετ και τα έχουμε στη κουζίνα μας. Τα ψιλοκόβουμε στο multi και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο, που κλείνει καλά κι έτσι έχουμε έτοιμους ξηρούς καρπούς για κάθε περίσταση και για να γαρνίρουμε γλυκάκια, παγωτά ή φρουτοσαλάτες με σαντιγύ.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s