Υλικά συνταγής
- 200 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και τριμμένα
- 260 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. κακάο σε σκόνηΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
- Για το γλάσο:
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
- Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπολ του μίξερ και αναμειγνύουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα σε πάχος 1 με 1,5 cm και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για μισή ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ κάνουμε διάφορα σχήματα.
- Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 13′-15′ , τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Για το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα το οποίο όμως να μπορεί να απλωθεί. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρευστο, ρίχνουμε ½ κ.γ. γάλακτος * για να αραιώσει λίγο, ώστε να μπορεί να απλωθεί στα μπισκοτάκια με τη βοήθεια ενός πινέλου.https://www.sintayes.gr/syntages/panefkola-sokolatenia-christougenniatika-biskota/
Advertisements