Η κολαση της πατατας και του λουκάνικου και του τυριού σε 10 λεπτά!!

Πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικα και τυριά σε 10′ λεπτά!

Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική.

Υλικά:2 μεγάλες πατάτες200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, μοσχαρίσια ή χοιρινά200 γρ. καπνιστό τυρί

250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά

λίγη πάπρικα

λίγο ελαιόλαδοΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες.

Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.

Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.

Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s