βουτηγμένο κεικ μέσα σε σος φράουλας!

ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

130γρ. αλεύρι μαλακόΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
150γρ. αλεύρι καλαμποκιού
120γρ. βούτυρο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
16γρ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά μέτρια
1 κλωναράκι βανίλια
120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2γρ. αλάτι

Για τη σος φράουλας:
500γρ. φράουλες
50γρ. ζάχαρη

  • Με ένα χτυπητήρι, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι , τους κόκκους της βανίλιας και το αλάτι.
  • Κοσκινίζουμε το μαλακό αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι καλαμποκιού.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί διάστασης 18-20εκ., πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε στατικό φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, πλένουμε τις φράουλες (αφαιρώντας τα κοτσάνια), τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
  • Στη συνέχεια, τις πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφού το κέικ βγει από το φούρνο και έχει κρυώσει, σερβίρουμε με τη σος φράουλας.
  • Καλή απόλαυση!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s