Μπισκότα με ρόδι

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι κακάο
  • ½ φλιτζάνι καρπούς ροδιού
  • 1 κ.σ. χυμό ροδιού
  • 1 κουτάκι βανίλια
  • 1 κ.γ. baking sodaΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
  • ¼ κ.γ. αλάτι

    Διαδικασία

    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking soda, το κακάο, το αλάτι και το χυμό από ρόδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

    Προσθέτουμε τους καρπούς του ροδιού, τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Βάζουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε μικρές μπαλίτσες ζύμης αφήνοντας 2-3 εκ. κενό μεταξύ τους.

    Ψήνουμε για 8-10 λεπτά αν τα θέλουμε αφράτα. 12-14 λεπτά αν τα θέλουμε πιο τραγανά.Dimitris Skarmoutsos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s