ΤΣΟΥΡΈΚΙ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΌΠΙΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

  • 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 7 γρ.ξερή μαγιά
  • 100 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 2κρόκους αυγούΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
  • 50 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 180 mlγάλα
  • 0,5 κ.γ.αλάτι
  • 0,5 κ.γ.μαστίχα σε σκόνη
  • 0,5 κ.γ.μαχλέπι σε σκόνη
  • 1βανίλια
  • 1αυγό
  • 100 γρ.αμύγδαλο φιλέ για το ψήσιμο
    1. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με τον γάντζο για 45 λεπτά.
    2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό το γάλα, το αλάτι και τα αρωματικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
    3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
    4. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ζεστό σημείο του σπιτιού.
    5. Τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 3 μπάλες ίδιου βάρους. Ανοίγουμε τις μπάλες με τα χέρια μας σε τρία κορδόνια και πλέκουμε το τσουρέκι.
    6. Το τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, σκεπασμένο και σε ζεστό σημείο του σπιτιού.
    7. Το αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s