Mοσχαρι με κυδωνια

Mοσχαρι με κυδωνια

1 κιλο μοσχαρι σπαλα κομμενο σε κυβους
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3/4 φλυτζανιου ελαιολαδο
1 μεγαλο καροτο κομμενο σε ροδελες
1/2 φλ.τσ κοκκινο κρασιΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
400γρ,ψιλκμ ντοματα
1 φλ.τσ.χυμο ντοματας
αλατι….πιπερι
1 ξυλακι κανελα

Βγαζουμε το κρεας απ το ψυγειο 2 ωρες πριν το μαγειρεψουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου,το κοβουμε σε κυβους,το σκουπιζουμε καλα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα υγρα.
Βαζουμε στην κατσαρολα το ελαιολαδο σε δυνατη φωτια να καψει καλα,ριχνουμε το κρεας,τ αφηνουμε να αποχτησει ενα ωραιο καραμελενιο χρωμα γυρνωντας το απ ολες τις πλευρες.(ετσι θωρακιζουμε τα υγρα του)το βγαζουμε σ ενα μπωλ με τρυπητη κουταλα,χαμηλωνουμε τη φωτια,ριχνουμε το κρεμμυδι,το σωταρουμε ελαφρως,προσθετουμε το κρεας,σβηνουμε με κρασι,τ αφηνουμε με ανοιχτο καπακι τουλαχιστον 10λ.,προσθετουμε νερο η ζωμο κρεατος και τ αφηνουμε σε χαμηλη φωτια για μια ωρα, στη συνεχεια προσθετουμε ντοματες, καροτο(το καροτο το χρησιμοποιουμε ωστε να μη χρειαστει ζαχαρη, να ισορροπησει την οξυτητα της ντοματας) αλατι, πιπερι, και την κανελα, τ αφηνουμε αλλη μιση ωριτσα μεχρι να πηξει καλα η σαλτσα.
Κοβουμε σε λεπτες φετες τα κυδωνια και αφου τα λαδωσουμε με ενα πινελο τα τοποθετουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα και τα αφηνουμε να ψηθουν για 1/2 ωρα σε αεροθερμο φουρνο στους 200 βαθμους .
Πριν σβησουμε το μοσχαρι προσθετουμε στην κατσαρολα τα κυδωνια να παρουν ολα μαζι μια βραση,με προσοχη.

Την συνταγη μου την εχει δωσει η πολυ καλη φιλη Ιωαννα απο το σπιτικο φαι εστιατοριο.
Ιωαννα μου σε ευχαριστω πολυ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s