Σάλτσα κιμά με μανιτάρια

Για τον κιμά Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια ολόκληρα, φρέσκα ή κονσέρβας
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, γεμάτη
μισό ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
λίγη μαντζουράνα
λίγη ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
μια πρέζα ζάχαρη
Για το ρύζι
1,5 φλιτζάνι τσαγιού, κίτρινο ρύζι για πιλάφι
3 φλιτζάνια τσαγιού καλαμπόκι
1 κουταλιά λιωμένη μαργαρίνη
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
Αν τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι φρέσκα, με μια ελαφρά νωπή πετσέτα ή ένα πινέλο κουζίνας μαλακό, σκουπίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια, απομακρύνοντας τυχόν χώμα που έχουν. Δεν τα πλένουμε, διότι απορροφούν νερό.
Αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβας τα στραγγίζουμε καλά, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τα μανιτάρια, να σωταριστούν και αυτά, μαζί με το μπαχάρι.
Σβήνουμε τον κιμά με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον δυόσμο, τη μαντζουράνα, την ρίγανη και τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει τον κιμά καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να ψηθεί ο κιμάς και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμος ο κιμάς, προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με λίγο αλάτι, να βράσει.
Ρίχνουμε το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο, μαζί με το καλαμπόκι.
Δεν αφήνουμε το ρύζι να παραβράσει, να κρατάει λίγο.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε καλά από τα νερά τους και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά λιωμένη μαργαρίνη.
Αν θέλουμε να σερβίρουμε πιο όμορφα το φαγητό μας, βάζουμε το ρύζι σε φόρμα με τρύπα στη μέση.Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε πιατέλα και το γαρνίρουμε με τον κιμά με τα μανιτάρια.
Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί, για περισσότερη νοστιμιά.
Σερβίρουμε το ρύζι με τον κιμά ζεστά και καλή μας όρεξη!!http://syntageskardias.blogspot.gr/2013/11/blog-post_14.html

Σάλτσα κιμά με μανιτάρια

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s