ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΤΙΜΠΑΛ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΤΙΜΠΑΛ 
Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
Υλικά
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι θυμάρι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 αυγό
1 1/2 κιλό πατάτες
2 κούπες τιρμμένη γλυκιά κεφαλογραβιέρα
1/2 κούπα ζωμό κρέατος
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το μισό βούτυρο και σωτάρετε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σιγοβράστε 30′. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό. Πλύντε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε τες σε λεπτές φέτες και τηγανίστε τες ελαφρά. Βουτυρώστε καλά μια βαθιά στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και πασπαλίστε τη με 2 κουταλιές φρυγανιά. Στρώστε μέσα στη φόρμα εναλλάξ τις πατάτες, το τυρί και τον κιμά. Περιχύστε με το ζωμό και το υπόλοιπο βούτυρο, αφού πρώτα το λιώσετε και ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάστε προς το τέλος, για να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε το να σταθεί 10′ μέσα .

Συνταγή απο Βέφα Αλεξιάδου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s