Ντοματένια “πλατσίντα” με τυρί φέτα

500 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
350 γρ. χλιαρό νερό
1 φλ.τσ.  ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με το χέρι
10 ντοματάκια ή ντομάτα κομμένη σε κυβακια
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. ρίγανη Εκτέλεση :
Τοποθετούμε σε ένα μπωλ (χρησιμοποίησα ανοξείδωτο γιατί θα μπει στο φούρνο για λίγο)  τα 6 πρώτα υλικά με 1/2 φλιτζάνι  από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι .Τοποθετούμε το μπωλ στο φούρνο , στον αέρα , για 30 λεπτά στους 50ο μέχρι να φουσκώσει το μίγμα . Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αδειάζουμε  το μίγμα αυτό  στο μεγάλο  ταψί της κουζίνας το οποίο έχουμε λαδώσει από πριν και πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τη ζύμη . Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και τα ντοματάκια , το σουσάμι και τη ρίγανη και ραντίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο . Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα , στους 50ο να ξαναφουσκώσει  . Ψήνουμε στους 220ο , στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά . Περιμένουμε λίγο να σταθεί , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s