ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ , ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΤΗΣ Ντίνα Καρά!!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ , ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ. δωμ.
• 1 κούπα ζάχαρη Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
• 3 αυγά
• 1 κούπα γάλα
• 1 γιαούρτι 2%
• 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
• 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές (πασπαλισμένες με αλεύρι για να μην κάτσουν στον πάτο του γλυκού)
• 1/2 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα
• 150 gr κουβερτούρα τριμμένη
• Το ξύσμα και τον χυμό από ένα πορτοκάλι
• 1 φαρίνα 500 gr. (κοσκινισμένο)
• 2 βανίλιες
• Κονιάκ δύο κουταλιές της σούπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και το πορτοκάλι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα απαλά και ρίχνουμε τα καρύδια και τα κάστανα, την τριμμένη σοκολάτα, το ξύσμα και τις βανίλιες και τέλος το κονιάκ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και προσθέτουμε τις σταφίδες ανακατεύοντας ελαφρά με το κουτάλι μας να μην πάνε πολύ κάτω . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Το έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο όταν πάρει το χρώμα που θέλουμε και πριν το βγάλουμε δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά. Αφήνουμε να παγώσει με ανοιχτή την πόρτα της κουζίνας !Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s