Πουράκια σοκολάτας με παγωτό βανίλιαΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

 

  • 1 κουβερτούρα  Γάλακτος (170γρ.)Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. αλεσμένα φουντουκιού
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 10 μπάλες βανίλια παγωτό
    1. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και λιώστε τη σε μπεν μαρί ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα.
    2. Προσθέστε στο μπολ με την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τα φουντούκια και ανακατέψτε. Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά στο ψυγείο.
    3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240⁰C βαθμούς.
    4. Κόψτε το κάθε φύλλο κρούστας σε 3 κάθετες λωρίδες και αυτά στα 2 (θέλουμε να πάρουμε 6 ορθογώνια από το κάθε φύλλο, 30 ορθογώνια σύνολο). Βάλτε τα σε υγρό πανί και αφήστε στην άκρη.
    5. Παίρνετε ένα ένα τα ορθογώνια κομμάτια (τα άλλα τα αφήνετε σκεπασμένα για να μη ξεραθούν), τοποθετείστε τα κάθετα και αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο. Βάλτε στο κάτω μέρος του κάθε φύλλου κρύα σοκολάτα (1 δάχτυλο).
    6. Διπλώστε τις 2 πλευρές προς τα μέσα και τυλίξτε το πουράκι σας.
    7. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείστε μέσα τα πουράκια σας.
    8. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και ψήστε για 6 λεπτά στην πάνω θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
    9. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με παγωτό βανίλια.
    Συμβουλή 

    Τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη για να μην πιάσουν υγρασία.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s