Καλτσόνε σοκολάτας Κόλαση!!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Υλικά για τη ζύμη:

•    1 φακελάκι ξερή μαγιάΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

•    250ml χλιαρό νερό

•    135γρ. & 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•    85γρ. κουβερτούρα  ψιλοκομμένη

•    2 κ.σ. λάδι

•    1 1/4 κ.γ. αλάτι

•    σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό με τη μαγιά και τα 140γρ. αλεύρι και αφήστε τα για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ λιώστε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
  4. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα με τη μαγιά ρίξτε μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Βάλτε στο μίξερ το μίγμα και ξεκινήστε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντας σιγά – σιγά και το αλάτι.
  6. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Αφήστε τη να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίστε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
  7. Σε ένα πάγκο ρίξτε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξετε τα ζυμάρια χωρίς να κολλήσουν. Ρίξτε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίστε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι από πάνω. Ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό γίνεται. Εάν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίξτε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
  8. Σε αυτό το σημείο προσθέστε 50γρ. μασκαρπόνε και 50γρ. σοκολάτα.
  9. Με ένα πινέλο αλείψτε την περιφέρειά της με νερό και διπλώστε από πάνω τη μισή ζύμη κλείνοντάς τη καλά.
  10. Ψήστε για 10-12 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

 

Για την γέμιση:

•    300γρ. τυρί μασκαρπόνε

•    300γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT  Πραλίνα σε μικρά

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s