Ανάποδη τάρτα με αχλάδια και σοκολάταΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

  • 150 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
  • 3 αχλάδιαΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 1 ζύμη για τάρτα
    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
    2. Κόψτε τη κουβερτούρα σε κύβους.
    3. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες των 4 χιλ. τα αχλάδια (μπορείτε να αφήσετε και κάποιες φέτες πάνω στον κορμό/κοτσάνι).
    4. Πασπαλίστε με την 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη μια φόρμα και απλώστε τις φέτες με τα αχλάδια.
    5. Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη και την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατέψτε τα και ρίξτε τα πάνω από τα αχλάδια.
    6. Πασπαλίστε με τους κύβους κουβερτούρας και σκεπάστε με την ζύμη. Τις άκρες που περισσεύουν γυρίστε τες προς τα μέσα.
    7. Ψήστε για 25 λεπτά & αναποδογυρίστε και σερβίρετε την τάρτα καυτή.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s