Lemon Pie του χιονιά!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Συστατικά
  1. 250 γρ μαλακό αλεύρι
  2. 125γρ βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου)
  3. 2 κ.σ. ζάχαρηΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. 75 γρ νερό
  6. 1 βαζάκι έτοιμη κρέμα λεμόνι
  7. ασπράδια από 4 φρέσκα βιολογικά αυγά
  8. 100 γρ ζάχαρη
  9. 3 σταγόνες χυμό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Ξεκινάμε με το μπισκότο. Στο μίξερ με το εξάρτημα γάντζος, ανακατατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, δυναμώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.
  3. Όταν το μίγμα μας γίνει μία ενιαία ζύμη, το κάνουμε μία μπαλίτσα, το τυλίγουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για κανένα εικοσάλεπτο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο λίγο πιο μεγάλο από τη διάμετρο της φόρμας μας.
  6. Την απλώνουμε στη φόρμα, γεμίζοντας τα τοιχώματα με τυχόν περισσεύματα στο ύψος της ζύμης. Τρυπάμε με ένα πηρούνι πολύ καλά όλη την επιφάνεια (για να μην φουσκώσει) και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το μπισκότο από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  8. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε την κρέμα λεμόνι προσπαθώντας να έχει ένα ενιαίο στρώμα στην τάρτα μας.
  9. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε μία ώρα να παγώσει.
  10. Στο μίξερ μας προσθέτουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τις σταγόνες λεμόνι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν το μίγμα παραμένει στον αναδευτήρα του μίξερ όταν το σηκώνουμε από το μπωλ.
  11. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και με μία σπάτουλα απλώνουμε την μαρέγκα ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα λεμόνι.
  12. Με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε μύτες επάνω στην μαρέγκα.
  13. Με το φλόγιστρο καψαλίζουμε τις άκρες της μαρέγκας.
  14. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν την σερβίρουμε. Εάν δεν έχουμε φλόγιστρο, ψήνουμε για λίγο στο φούρνο μας στην ίδια θερμοκρασία με την τάρτα μέχρι να πάρουν χρώμα οι κορυφές της μαρέγκας.
Σημειώσεις
  1. Εφόσον δεν είμαστε 100% σίγουροι για τα αυγά μας καλό θα είναι να τα αποστειρώσουμε πριν κάνουμε την μαρέγκα.
  2. Εάν δεν έχουμε φλόγιστρο, ψήνουμε για λίγο στο φούρνο μας στην ίδια θερμοκρασία με την τάρτα μέχρι να πάρουν χρώμα οι κορυφές της μαρέγκας.
  3. Έτοιμη κρέμα λεμόνι μπορούμε να βρούμε και σε μεγάλα super market – ψάχνουμε για την επιγραφή “lemon curd”
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s