Γαλαξιδιώτικη γλυκιά κουλούρα της αργυρος!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κιλό ζάχαρηΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 1 κούπα -1/4 κούπας χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 2 κγ.σόδα
  • 1κγ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κγ. γαρύφαλλο
  • 2 κγ. κανέλα
  • 1 κσ. γλυκάνισο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  • 3 κσ. σουσάμι για την επικάλυψη
  • κανελοζάχαρη για το σερβίρισμα
  • 100 γραμ. σοκολάτα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 β. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το ξύσμα, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη ,το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί, ίσως δε το πάρει όλο. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Όταν κρυώσει κόβουμε την κουλούρα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s