Εύκολα Κουλουράκια νηστίσιμα!!!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!!

Υλικά:

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.

Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα, τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε.

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργεί η ζύμη.

Η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια (άμα θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου για να ξεκουραστεί).

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό, τι σχήμα θέλουμε σε πάχος  1 δαχτύλου.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.Κοιτάμε τον πάτο τους. Άμα έχουν πάρει ένα ωραίο, ελαφρύ καφέ χρωματάκι, είναι έτοιμα! Δεν τα παραψήνουμε για να μείνουν αφράτα και μαλακά. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s