PavlovaΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Τι χρειαζόμαστε:

Για την μαρέγκα:Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

  • 4 ασπράδια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Για την γέμιση:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα λεμονιού

Για την sauce:

  • 400 γρ. φράουλες
  • 40 γρ. ζάχαρη

    Πώς το κάνουμε:

    1. Για να φτιάξω τις μαρέγκες, χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνω την άχνη σιγά-σιγά σαν βροχή και ανακατεύω απαλά.
    2. Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνω πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10 εκατοστών και πάχους 4 εκατοστών περίπου.
    3. Αφαιρώ από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετώ στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί “φωλιά”.
    4. Ψήνω για έως 3 ώρες  λεπτά στους 90-100C θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
    5. Φτιάχνω τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτω το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι.
    6. Τέλος, φτιάχνω τη sauce πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.
    7. Συναρμολογώ το γλυκό μου τοποθετώντας στο κέντρο της κάθε ψημένη μαρέγκας σαντιγί, στολίζω με κομμένες στην μέση φράουλες και περιχύνω με την sauce.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s