Ρολοπιτσάκια με κιμά!!!!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Ρολοπιτσάκια με κιμά – οδηγίες βήμα βήμα

Τι θα χρειαστείς:

Για τη ζύμηΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
650 γρ. χλιαρό νερό
1 κιλό (περίπου) αλεύρι κατά προτίμηση τύπου 00
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού για άλειμμα πριν το ψήσιμο.
Σουσάμι

Για την γέμιση
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι δροσερό
1 τομάτα
1 πιπεριά πράσινη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
τριμμένο τυρί
μαϊντανό

Πάμε να φτιάξουμε τη ζύμη
Σε μία κούπα από το νερό ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά.
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ 800 γρ. αλεύρι (ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλλά θα το δείτε στην πορεία) με το σιμιγδάλι και το αλάτι, ανακατεύω και ρίχνω την ενεργοποιημένη μαγιά με το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο.
Αρχίζω να δουλεύω τη ζύμη με τα χέρια ώσπου να γίνει λεία και αφράτη. Την αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πετσέτα για 1 περίπου ώρα.

Όσο περιμένω θα φτιάξω τα χωνάκια που θα τυλίξω τη ζύμη μου.

Για να φτιάξεις τους κώνους θα χρειαστείς:

Αλουμινόχαρτο
Ένα παλιό περιοδικό ή μερικά διαφημιστικά φυλλάδια

Κόβουμε μερικές σελίδες από το περιοδικό και φτιάχνουμε 20 χωνάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Για να μην ανοίξουν εγώ τα κολλάω με ζελοτέιπ. Έπειτα τα ντύνω ένα-ένα με αλουμινόχαρτο (βλέπε φωτό) και τα αλείφω με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσει η ζύμη στο ψήσιμο.

Εκτέλεση γέμισης

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και ρίχνουμε μέσα το κιμά. Ανακατεύουμε να βγάλει τα υγρά του και κόβουμε το δροσερό κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα και το αλάτι με το πιπέρι. Αν χρειαστεί βάζουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε έως ότου ψηθεί. Στο τέλος ψιλοκόβουμε μέσα το μαϊντανό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ετοιμάζω τα ρολάκια

Ήδη η ζύμη έχει φουσκώσει, οπότε ξαναπλάθω ελάχιστα να φύγει ο αέρας και την μοιράζω σε 20 μικρά και ίσα μπαλάκια.
Αλευρώνω μια επιφάνεια και πλάθω κάθε μπαλάκι χωριστά σε μακριά λωρίδα. Την τυλίγω στον κώνο ξεκινώντας από την κάτω πλευρά και τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Προσέξτε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και θα σας κολλήσουν.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδοκοκκινίσει και είναι έτοιμα. Περίπου 1\2 ώρα ανάλογα το φούρνο.
Ωστόσο πλάθω την δεύτερη δόση και μόλις ψηθούν τα πρώτα ρολάκια τα τοποθετώ σε μια σχάρα να κρυώσουν ενώ ψήνονται τα υπόλοιπα.

Αφαιρούμε τους κώνους από μέσα, γεμίζουμε με κιμά και τελειώνουμε με τριμμένο τυρί.

Παραλλαγές
Αν δεν βρείτε αλεύρι τύπου 00 χρησιμοποιήστε αλεύρι για ψωμί.
Αντικαταστήστε τον κιμά με λουκανικάκια, γαλοπούλα και παρμεζάνα, βρασμένο αυγό κομμένο σε φέτες ή μαγιονέζα με τόνο και καλαμπόκι.
Μια τέλεια πρόταση για τη βραδινή λιγούρα ή το κολατσιό στη δουλειά και το σχολείο.
Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s