Μανιτάρια λαδεράΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Μανιτάρια λαδερά

Υλικά (Σερβίρει 4)Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

3/4 κιλού μανιτάρια
3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι καλό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
1/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
2 λεμόνια (χυμός)
1 ματσάκι απο λίγο σέλινο, μαϊντανό, άνηθο και 2 φύλλα δάφνης (δεμένα όλα μαζί)
αλάτι, πιπέρι χονδρό

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια. Βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τα ρίχνετε μέσα να καβουρδιστούν ελαφρά.
Προσθέτετε το κρασί, το χυμό των λεμονιών και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Ρίχνετε το ματσάκι με τ’αρωματικά και λίγους κόκκους πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν 20-25 λεπτά.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια (αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο).
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και αφήνετε να βράσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια 10-15 λεπτά. Αφαιρείτε το ματσάκι των αρωματικών και σερβίρετε αμέσως.
Πρέπει να έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s