Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο κόλαση!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Υλικά
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθραΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
  • 250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας μέλι (για γαρνίρισμα)
  • λίγη κανέλα (για πασπάλισμα)
Μερίδες 10
Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 45΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, το ανθότυρο με το γιαούρτι. Ρίχνουμε στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Οταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε την τυρόπιτα από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s