Τριγωνάκια γλυκά, νηστίσιμα και πανεύκολα.Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Για τα τριγωνάκια

  • ​2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 10 κουταλιές γλυκό του κουταλιού (όποιο σας αρέσει)
  • 2 πακέτα σφολιάτα τετράγωνα
  • 2  κουταλιές άνθος αραβοσίτου

Για το σιρόπι*

  • 1½ ποτήρι νερό
  • 1½ ποτήρι ζάχαρη

*Αν δεν θέλετε να σιροπιάσετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

  1. Κάνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, νεράκι, το λάδι και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το γλυκό του κουταλιού.
  4. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο σφολιάτας, βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα και κλείνουμε σε τρίγωνα.
  5. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180º μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ζεστά όπως είναι μέσα στο ταψί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να τραβήξουν, ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s