σουσαμόπιτα νηστίσιμαΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Για την γέμιση:
2 κιλά σουσάμι
 
1/2 κιλό καρυδόψυχα κοπανισμένη
 
κανέλα τριμμένη
 
γαρύφαλα τριμμένα
 
1 κούπα ζάχαρη
 
Για το φύλλο:
 
1 1/2 κιλό φύλλα
 
1/2 κιλό σησαμέλαιο
 
Για το σιρόπι:
 
2 κιλά ζάχαρη
 
6 ποτήρια νερό
 
1 κομμάτι κανέλα
 
3 γαρύφαλα
 
Ετοιμασία
 
Γέμιση:
 
Πλένουμε πολύ καλά το σουσάμι, το αφήνουμε να στεγνώσει και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ξανθύνει και πριν κρυώσει καλά το κοπανίζουμε για να σπάσει.
 
Βάζουμε σε μία λεκάνη το σουσάμι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
 
Βάση (Φύλλα)
 
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τρία φύλλα και καλύπτουμε με μία στρώση από την γέμισή μας. Βάζουμε στην συνέχεια ένα φύλλο, μία στρώση γέμιση, ένα φύλλο μια στρώση γέμιση και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμισή μας. Από πάνω βάζουμε τρία φύλλα.
 
Κόβουμε την πίτα μας με κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους, καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε από μία κουταλιά πάνω σε κάθε ρόμβο.
 
Ψήνουμε την πίτα μας σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
 
Σιρόπι:
 
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά προσέχοντας να μην δέσει πολύ το σιρόπι μας.
 
Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό, το ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας ενώ ακόμη είναι ζεστή και αφήνουμε να μουσκέψει καλά.
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s