Μηλόπιτα με λάδι ή ταχίνιΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

υλικά : 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ¾  φλιτζανιού ταχίνι Χυμός 4-5 πορτοκαλιών ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 ποτηράκι κονιάκ Ξύσμα λεμονιού Γέμιση: 4 μεγάλα μήλα τριμμένα  στον τρίφτη του κρεμμυδιού 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη 1 φλιτζανάκι χονδροκοπανισμένη  καρυδόψιχα 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά Ανθόνερο Κανέλλα Εκτέλεση : Λιώνουμε  το ταχίνι με το πορτοκαλόζουμο  και ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν τραβάει υγρό προσθέτουμε πορτοκαλόζουμο. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε λαδοαλευρωμένο 34αρι ταψί. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τις στρώνουμε πάνω σε φύλλο , πατώντας  την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δευτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα στα χείλη του ταψιού. Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για μία ώρα.Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s