Ισλί (γεμιστά μελομακάρονα)Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !

  • Υλικά για 50 περίπου ισλί

    6 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

  • 3 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 ½ φλιτζάνι  ελαιόλαδο
  • ½ φλ. φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    για την γέμιση:
  • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
    για το σιρόπι:
  • 1 ½ φλιτζάνι  μέλι
  • 2 φλιτζάνια  ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 1 ξύλο κανέλας
 Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μπέικιν και το σιμιγδάλι.
 Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη που ξεκολάει απο τον γάντζο του μίξερ (ή απο τα χέρια μας αν παρασκευάσουμε την ζύμη χωρίς μίξερ).
 Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τη ζάχαρη.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα καρύδι, τη πλάθουμε και κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Γεμίζουμε με το μείγμα των καρυδιών και ξαναπλάθουμε δίνοντας τριγωνικό σχήμα. Παραδοσιακά, οι παλιές μαγείρισες κεντούσαν την επιφάνεια με ένα τσιμπιδάκι. Μπορείτε να δώσετε παρόμοια εμφάνιση με ένα πιρούνι.
 Ψήνουμε τα ισλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου.
 Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό με το μέλι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το ξύλο της κανέλας για 7-8 λεπτά.longchamp pas cher , Louboutin Uk , nike tn pas cher , nike scarpe
 Ρίχνουμε τα χλιαρά ισλί στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά για να σιροπιαστούν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με τη σειρά στη πιατέλα.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s