Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού με Ζάχαρη και Σοκολάτα!!!!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !

4 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερύκοκο
4 κουταλιές της σούπας λικέρ κουαντρό
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα πορτοκάλια, σχηματίζοντας λωρίδες πάχους 1 εκ. και τις αφαιρούμε προσεκτικά από το πορτοκάλι.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και συλλέγουμε το χυμό τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κουαντρό, το χυμό από τα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και κατόπιν τοποθετούμε τις κομμένες φλούδες.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φλούδες σε λαδόκολλα ή σε ταψί, να κρυώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε βαθύ πιάτο και βουτάμε σε αυτή τις φλούδες για να κολλήσει και από τις δύο πλευρές.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και όπως είναι ζεστή, βυθίζουμε την κάθε λωρίδα στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Μπορούμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη και να βάλουμε μόνο τη σοκολάτα ή να τις βουτήξουμε ολόκληρες στη σοκολάτα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s