Κρέμα με μαστίχα στην κατσαρόλα και γλυκό του κουταλιού βύσσινοΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Υλικά (για 6 μερίδες) :Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

700 γρ. φρέσκο, πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη
6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή στη μύτη από 1 κουτ. γλ. κρύσταλλοι μαστίχας, κοπανισμένοι στο γουδί πολύ καλά με ελάχιστη ζάχαρη.
80 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ νερό γλυκό του κουταλιού βύσσινο
(για το σερβίρισμα)

* Διαδικασία:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μαστιχέλαιο ή την κοπανισμένη μαστίχα.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά, για να μην κολλήσει.
Ραντίζουμε ένα μικρό και χαμηλό ταψί με νερό (αυτό το κάνουμε για να ξεκολλήσει μετά η κρέμα ευκολότερα) και αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s