Κέικ Ρόδι Πορτοκάλι Το Νοστιμο!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 βιτάμ
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα
Χυμό από 2 ρόδια
Για επικάλυψη (γλυκό πορτοκάλι)
2 πορτοκάλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ρόδι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το μισό αλεύρι, τους χυμούς, το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
Βάζουμε το μείγμα σε 2 βουτυρωμένες και αλευρωμένες μακρόστενες φόρμες για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια ψησίματος, ξύνουμε ελαφρά στον τρίφτη την επιφάνεια από τα πορτοκάλια.
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και μαζί με τη φλούδα τα βράζουμε για 15 λεπτά σε νερό.
Χύνουμε το νερό στο οποίο τα βράσαμε, προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό, τη ζάχαρη, τις βρασμένες φέτες πορτοκαλιού και τα ξαναβράζουμε, μέχρι να μείνει πολύ λίγο σιρόπι και να μαλακώσουν τα πορτοκάλια.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο τρυπάμε την επιφάνεια με μία οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε κουταλιές από το σιρόπι που πρέπει να έχει ρευστότητα όπως το μέλι.
Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού στην επιφάνεια του κέικ.
Καθαρίζουμε το ρόδι και ρίχνουμε πάνω από το πορτοκάλι τα σπόρια του.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s