Μπισκοτένιο χριστουγεννιάτικο σπιτάκιΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

  • 150γρ Βιτάμ κλασικό
  • 500γρ καστανή ζάχαρη
  • 150γρ λευκή ζάχαρη
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 40γρ γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 450γρ άχνη ζάχαρη
  • 90γρ ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια)
    1. 1Μαλακώνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) με το φτερό του μίξερ και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
    2. 2Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά.
    3. 3Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
    4. 4Με τη βοήθεια κουπ πατ που έχουμε ήδη προμηθευτεί, κόβουμε τη ζύμη του μπισκότου για τις πλευρές του σπιτιού (ή σχεδιάζουμε τις πλευρές του σπιτιού σε χαρτόνι και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να κόψουμε τη ζύμη).
    5. 5Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου. Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσο.

    Για το γλάσο:
    Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

    Tips:
    Θέλει προσοχή στα κομμάτια μπισκότου για το σπιτάκι να είναι ίσα ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθιο όταν θα το κολλήσουμε. Επειδή οι ζύμες απλώνουν στο φούρνο καλό είναι να έχουν σφίξει λίγο στο ψυγείο, έτσι δεν αλλοιώνεται το σχήμα που έχουμε κόψει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s