Χορτοφαγικός και διαιτητικός Γύρος με μανιτάρια!!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Υλικά:

500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους

100 γραμμάρια ελαιόλαδοΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

3 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κύμινο

2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

4 τσιμπιές πάπρικα καπνιστή

2 κουταλάκια του γλυκού σόγια σος

Αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Πίτες

Εκτέλεση:

Τις παραπάνω ποσότητες των μπαχαρικών, των μυρωδικών και των μανιταριών θα τις χωρίσουμε στη μέση γιατί θα φτιάξουμε το γύρο σε δύο δόσεις. Αν τον φτιάξουμε όλο μαζί στο τηγάνι δεν θα ξεροψηθεί. Θα βράσει και δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση. Δείξτε υπομονή και θα ανταμειφθείτε με το αποτέλεσμα.

Παίρνουμε λοιπόν τα 250 γραμμάρια μανιτάρια, αφαιρούμε τα σκληρά τους κοτσάνια  και τα κόβουμε σε λωρίδες με το χέρι! Τα σχίζουμε για την ακρίβεια σε όσο πιο λεπτά κομμάτια γίνεται

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα 50 γραμμάρια λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη μία σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση ή αν είναι μεγάλη στα τρία. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα μανιτάρια για να σοταριστούν. Αυτά θα αρχίσουν σιγά σιγά να χωνεύουν και να μειώνονται σε όγκο. Προσθέτουμε τώρα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Το κύμινο (1,5 κουταλάκι), το μείγμα μπαχαρικών, το θυμάρι (1 κουταλάκι), τη ρίγανη (1/2 κουταλάκι), την καπνιστή πάπρικα (2 τσιμπιές- όχι παραπάνω), την σόγια σος (1 κουταλάκι), αρκετό πιπέρι και αλάτι.
Μόλις τα έχουμε ρίξει όλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα μανιτάρια. Το μυστικό εδώ είναι στο συνεχές ανακάτεμα. Δεν πρέπει να αφαιρέσουμε τα μανιτάρια από την φωτιά μόλις είναι έτοιμα στον χρόνο που γίνονται συνήθως. Πρέπει να τα αφήσουμε παραπάνω. Να ξεροψηθούν σχεδόν. Να φύγουν τελείως τα υγρά τους. Ο λόγος που ανακατεύουμε συνεχώς είναι επειδή το μανιτάρι κολλάει. Γι΄ αυτό και χρειαζόμαστε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι. Συνεχές ανακάτεμα και πολύ ψήσιμο.

Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε στην άκρη και κάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα μισά μανιτάρια που έχουμε αφήσει στην άκρη.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι μπορούμε να ψήσουμε τις πίτες αφού τις έχουμε προηγουμένως λαδώσει ελαφρά με ένα πινέλο.

Ελάτε να φάμε πιτόγυρα!!!!!!!!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s