Κριτσίνια με λιαστή ντομάτα ελιές πικάντικο κεφαλοτύρι .Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Κριτσίνια πεντανόστιμα ζυμωμένα με ένα απαλό πολλής καλής ποιότητας ελαιόλαδο και με το πλέον γνωστό παραδοσιακό τσίπουρο.
Η λιαστή ντομάτα, οι ελιές και το πικάντικο κεφαλοτύρι έρχονται να απογειώσουν τη νοστιμιά τους και τη γεύση τους.

Το αλεύρι ανάμεικτο ( κίτρινο σκληρό αλεύρι και αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις) τα κάνει ένα υγιεινό και λαχταριστό σνακ.
Αλλά και από μόνα τους μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο δεκατιανό γεύμα σας ή απογευματινό σας σνακ.ΥΛΙΚΑ
1 σφηνάκι εξαιρετικό ελαιόλαδο,
30 ml τσίπουρο,
Χλιαρό νερό όσο πάρει,
1 κ. γλ. Αλάτι,
1 ½ κ. γλ. μπέικιν ,
150 γρ. κεφαλοτύρι Όλυμπος ή όποιο άλλο σας αρέσει ,
1 πρέζα ζάχαρη,
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελιές ψιλοκομμένες
150 – 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι σκληρό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια το ελαιόλαδο και το τσίπουρο , και τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνουν τα αλεύρια σαν λεπτή άμμος.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέκιν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό (δεν θέλει πολύ) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη και προσθέτουμε τις ελιές, τις λαιστές ντομάτες και το τυρί
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C
Παίρνουμε τη ζύμη και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Με την κάθε μπάλα κάνουμε ένα λεπτό κορδονάκι.
Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Εγώ μερικά τα πέρασα από ηλιόσπορο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ –Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s