ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

Υλικά:
Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
  • 4 κουταλιές γεμάτες σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 2 ή 3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χονδρό τρίφτη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Προκύπτει ένας χυλός. Αν τα μήλα είναι πολύ ζουμερά ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι, θα το δούμε στο τέλος της ανάδευσης.
Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε τηγάνι ή κατσαρόλα (ό,τι έχουμε) και τηγανίζουμε, ρίχνοντας το μίγμα κουταλιά-κουταλιά.Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, μετά σε καθαρό πιάτο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική ή ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s