Λουκουμάδες με γιαουρτι Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

(αν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή αραιώστε την με λίγο νεράκι, εμένα σχεδόν πάντα χρειάζεται αραίωμα…)
 
2 κούπες γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
1 κ.γλυκού σόδα
1/4 κούπας κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σούπας ζάχαρη(προαιρετικά,εγώ συνήθως τους κάνω χωρίς ζάχαρη)
 
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη(αν βάλουμε) ,το αλάτι και το προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με λίγο νεράκι.Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Το μίγμα μας πρέπει να είναι πιο σφιχτό από τη ζύμη της τηγανίτας, αλλά και ελαστικό οπότε αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμη ή προσθέτουμε αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
Βάζουμε μπόλικο αραβοσιτέλαιο να κάψει(ομολογώ πως δεν προτιμώ το ελαιόλαδο σε τέτοιες ζύμες) και παίρνουμε κουταλιές ρίχνοντας τες να ροδοκοκκινίσουν.
Προσοχή το λάδι να μην είναι υπερβολικά καυτό,χαμηλώστε λίγο το μάτι,γιατί αλλιώς,λόγω του γιαουρτιού,οι λουκουμάδες,θα μαυρίσουν απ’έξω και θα μείνουν ωμοί στο εσωτερικό.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε κλασσικά με μέλι και κανέλα, αλλά και με γλυκό κουταλιού… και με σιρόπια…ό,τι τραβάει η όρεξή μας...
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s