λουκουμαδάκια-πατάτας

ΥΛΙΚΑ

Πατάτες μεγάλες παλαιάς σοδειάςhttp://foodiq.gr/λουκουμαδάκια-πατάτας/

Ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα λουκουμαδάκια πατάτας είναι αρκετά λιπαρά, γι΄ αυτό καλύτερα να μην τα
χρησιμοποιήσουμε ως γαρνιτούρα αλλά ως κανονικό γεύμα.
Κόβουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ( για το πεπόνι!) σε μικρά μπαλάκια. Τα
ξεπλένουμε σε νερό για να φύγει το πολύ άμυλο και να γίνουν τραγανές.
Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει.
Σε αυτό το στάδιο, ρίχνουμε τα μπαχαρικά για να βγάλουν τα αρώματα τους. Πάπρικά,
κάρυ ή ό, τι άλλο θέλετε…Προτηγανίζουμε τα μπαλάκια σε δυνατή φωτιά.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα
ξανατηγανίζουμε για να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά σαν λουκουμαδάκια!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s