Φακές με λουκάνικα και πιπεριές

Υλικά συνταγής: Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
Κομμένο λεπτές φέτες κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Κομμένη λωρίδες πράσινη πιπεριά: 1 μέτρια
Κομμένη λωρίδες κόκκινη πιπεριά: 1 μεγάλη (καλύτερα Φλωρίνης)

Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες (προαιρετικό)
Ψιλοκομμένη τσίλι πιπεριά: 1 μικρή (προαιρετική)
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας
Κομμένα φέτες χωριάτικα λουκάνικα: 400 γρ. περίπου
Χοντροκομμένες ντομάτες: 2 μέτριες
Φακές: 250 γρ.
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Τριμμένη γλυκιά πάπρικα: 1 κουταλάκι
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι (προαιρετικά)

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα λουκάνικα, να σοταριστούν. Ανακατεύετε τακτικά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 – 5 λεπτά.
2. Προσθέτετε τις ντομάτες και το σκόρδο και συνεχίζετε για 2 – 3 λεπτά σε πιο δυνατή φωτιά.
3. Προσθέτετε τις φακές και 3 κούπες νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι φακές. Σε όλο το διάστημα, ελέγχετε για νερό κι αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο.
4. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την πάπρικα και το θυμάρι και συνεχίζετε μέχρι να βράσουν εντελώς οι φακές.
5. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό κι αν θέλετε προσθέτετε μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε πιάτο. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να αξιοποιήσετε την ντοματοσαλάτα που περίσεψε: αφού αφαιρέσετε το αγγούρι και τις ελιές, την προσθέτετε στην αρχή του μαγειρέματος στην κατσαρόλα, μαζί με τα λουκάνικα και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s